Català / Castellano / English
AMIC<< Tornar
Dijous, 8 de abril 2021
L’AMIC sol·licita al Govern de l’Estat l’ampliació dels ajuts a les revistes i la premsa de proximitat
L’escrit de l’AMIC s’ha adreçat a Ministeris i patronals
 

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), entitat que aglutina més de 460 capçaleres editades a Catalunya, País Valencià i Balears, ha fet arribar un escrit per a mostrar la seva inquietud davant l’anunci d’ajuts per part del Govern de l’Estat a sectors de l’economia afectats per la pandèmia, inclosos al Reial Decret-llei 5/2021, de 12 de març, de mesures extraordinàries de suport a la solvència empresarial en resposta a la pandèmia de la COVID-19. Ajuts que s’adrecen entre d’altres, a mitjans de comunicació o edició de diaris i de les que inexplicablement n’han quedat exclosos els epígrafs que corresponen a l’edició de revistes i de la premsa de proximitat.

L’escrit de l’AMIC s’ha adreçat, del govern de l’Estat, a la vicepresidenta tercera i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, a la ministra de Treball i Economia Social, a la ministra d’Hisenda i portaveu del Govern, i a les patronals PIMEC, CECOT, CEOE i Foment.

L’AMIC remarca que la premsa, i especialment les publicacions de proximitat, com a mitjans amb una funció de servei públic essencial a les nostres comunitats, han doblat esforços amb condicions de feina difícils, amb problemes de producció i distribució, però oferint informació ciutadana i de serveis contrastada i veraç. Per tot això, en l’escrit sol·licita que s’ampliïn els sectors susceptibles d’ajuts, englobant l’edició de revistes i de la premsa de proximitat.

 


  MÉS AMIC
AMIC 
El grup Som rellança la revista Mollet a Mà
AMIC 
Ona Digital convoca la segona edició del concurs de tweetrelats LletresDeRàdio
AMIC 
Apostar pel periodisme de qualitat i les sinèrgies entre mitjans són dues de les propostes que ens deixa la Trobada Territorial de l'AMIC de Lleida
AMIC 
El Grup de Periodistes Ramon Barnils presenta l’Anuari Mèdia.cat 2020
AMIC 
Els editors de l’AMIC de Tarragona i Terres de l’Ebre reclamen la necessitat d’incrementar ajuts als mitjans durant la trobada territorial
AMIC 
La periodista Laura Saula de La Mira guanya un Premi Mila de Periodisme
AMIC 
Viasona rep el reconeixement de la revista Enderrock pels seus 10 anys de trajectòria
AMIC 
La Generalitat convoca el Premi Ramon Juncosa de Divulgació i Periodisme Transfronterers
AMIC 
Diari de Girona tanca el 2020 amb rècord d’audiència
AMIC 
Mor Eusebio Serrano, exdirector general d’OJD


AMIC - Codi Deontològic
Avís legal | |

Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 -
info@amic.media


Amb el suport del:
Amb la col·laboració de:
[Web creada per Duma Interactiva]