Català / Castellano / English
AMIC<< Tornar
Dimarts, 2 de juny 2020
El camí en la preservació de l’ecosistema de mitjans de proximitat
Article d'opinió de Ramon Grau, president de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació
 

La pandèmia ha capgirat les nostres vides, l’economia de les persones i de les empreses, i el nostre sector n’és especialment vulnerable. El comerç i les empreses de proximitat, el nostre client natural, tenen moltes incerteses davant la viabilitat dels seus negocis.

Durant la crisi sanitària s’ha demostrat una vegada més, les audiències així ho avalen, que els mitjans de proximitat som necessaris com a servei bàsic per a les nostres comunitats. Hem de treballar més i amb més dificultats, però els ingressos han baixat dramàticament, i veiem complex un futur que va molt lligat a l’evolució econòmica dels nostres clients. Segons estudis de les associacions d’anunciants, trigarem més de sis mesos en recuperar certa normalitat en la inversió publicitària, i parlem dels grans anunciants, no diguem del petit comerç i serveis; alguns ja no tornaran a aixecar la persiana i d’altres trigaran a tenir capacitat per anunciar-se.

És per això que creiem fonamental l’esforç que en aquestes setmanes s’ha fet des de les administracions; ajuntaments, diputacions com la de Barcelona, Tarragona i Lleida, i especialment des de la Generalitat, accelerant la publicació dels ajuts estructurals, agilitzant els pagaments pendents i intensificant la seva inversió amb campanyes de divulgació de mesures sanitàries i cíviques. Des de l’AMIC volem reconèixer aquest esforç, perquè creiem que, en aquests moments, unes administracions implicades és el que toca per a la preservació de l’ecosistema de mitjans de proximitat, una riquesa territorial pròpia i essencial.

“Una riquesa de mitjans pròpia i essencial que vertebra el territori i és garantia d’una democràcia de qualitat i participativa"

Però cal que la supervivència i la innovació en els mitjans de proximitat s’asseguri més enllà d’aquest període de crisi, i que la planificació publicitària institucional sigui una constant. Per altra banda, sembla que després d’uns anys retornaran els ajuts a projectes d’innovació per part del Departament de la Presidència de la Generalitat, una eina essencial per al desenvolupament dels nostres projectes periodístics, per tal d’adaptar-los a un entorn canviant. Cal que la convocatòria surti el més aviat possible perquè els mitjans tinguem el temps necessari per sol·licitar-los i implementar-los.

Tot això donarà noves oportunitats per encarar els nous models d’informació amb visió de futur i viables; aquest és el camí a seguir per gaudir d’un ecosistema de mitjans de proximitat professionals i sòlids al servei del país. Un ecosistema propi, singular, que a banda d’ajudar a vertebrar i dinamitzar els territoris i les comunitats garanteix la pluralitat i la participació ciutadana.


  MÉS AMIC
AMIC 
El butlletí de l’AMIC fa 10 anys i arriba al número 400
AMIC 
Totmedia presenta la seva nova revista Món Sant Cugat
AMIC 
Junior Report obre la convocatòria de beques del projecte Revista Escolar Digital per a centres educatius
AMIC 
El grup Som i Abacus es fusionen
AMIC 
Els premis El Temps de les Arts neixen per guardonar la cultura dels territoris de parla catalana
AMIC 
Josep Ritort fa entrega del premi a la guanyadora del concurs AMIC-Ficcions 2021
AMIC 
València Extra compleix el seu cinquè aniversari
AMIC 
L’AMIC dona suport a la campanya que fa una crida a fer turisme de proximitat aquest estiu
AMIC 
L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació Illes Balears estrena pàgina web
AMIC 
Neix el Premi Miravions de Fotoperiodisme creat per La Mira


AMIC - Codi Deontològic
Avís legal | |

Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 -
info@amic.media


Amb el suport del:
Amb la col·laboració de:
[Web creada per Duma Interactiva]