Català / Castellano / English
AMIC<< Tornar
Dilluns, 1 de febrer 2021
Regió7, un quart de segle informant a la xarxa
 

Regió7 compleix 25 anys. L’any 1996, Regió7 i la seva empresa editora, Edicions intercomarcals, va voler iniciar el seu propi camí digital i va estrenar la seva primera pàgina web.

Aquell primer web es va batejar com a Catalonia News i incloïa algunes notícies del diari i també serveis. “Amb aquest nom volíem insinuar que ens encaminàvem cap a una pàgina informativa, tot i que en aquell moment Internet era més una font de coneixement que per conèixer l'actualitat”, explica Josep Camprubí, l'aleshores president del Consell d'Administració d'Edicions Intercomarcals i un dels principals ideòlegs del projecte. Va ser, detalla, “un primer tempteig d'un sistema -la gran xarxa- que els més pessimistes consideraven un entreteniment d'universitaris, però que de seguida es va veure que aniria molt més enllà”.

Quan el diari es va plantejar tenir presència al ciberespai, “no hi havia precedents a casa nostra i vam haver de mirar què s'estava fent a l'estranger per inventar un projecte propi”, explica Camprubí. Regió7 s'hi va sumar en arrencar el 1996 per “tibar del carro”, diu l'exdirector del diari, que a més d'un web propi també va apostar per ser un altaveu per a tota aquella informació que tingués a veure amb les noves tecnologies.

De fet, el procés d'adaptació i d'aprenentatge no ha cessat en tots aquests 25 anys i continua al mateix ritme que evoluciona la xarxa. Editorialment es va decidir fer una nova accelerada el 2009 quan es va crear un equip especialitzat en l'àmbit digital, i que ha liderat la transformació de Regió7 per convertir-lo en un mitjà de comunicació multiplataforma capaç d'informar de forma continuada de les 7 del matí a les 12 de la nit, els 7 dies de la setmana. I no només a través del paper o la web, sinó també d'una aplicació mòbil, el correu electrònic, Facebook, Twitter, el Quisoc Digital, Instagram i Telegram.

El lector és al centre de totes les decisions que es prenen amb l'objectiu que pugui accedir a la informació de les nostres comarques i del món en qualsevol moment, a través de l'eina que prefereixi. Un esforç que fa avui en dia d'avui Regió7 es mantingui amb les següents audiències: 28.000 lectors en l'edició de paper i 50.000 usuaris diferents en l'edició digital, que no para de créixer. Aquest 2021 el va obrir amb un rècord de 92.000 usuaris en un sol dia el 9 de gener, a les portes del 25è aniversari.

 

 


  MÉS AMIC
AMIC 
Viasona incorpora una nova secció amb Goigs a diverses figures religioses i temàtiques
AMIC 
El concurs literari AMIC-Ficcions estrena una nova web
AMIC 
Primer aniversari de La Veu dels Llibres
AMIC 
AMIC-Ficcions amplia territoris i arriba als 2.973 participants
AMIC 
Revista Cambrils compleix 25 anys de presència a Internet
AMIC 
Novapress és la nova editora del Diari de Terrassa
AMIC 
L'AnoiaDiari aconsegueix el seu rècord d’audiència l’any 2020
AMIC 
Comunicat de l'AMIC de suport al Diari La Veu
AMIC 
Capgros.com va aconseguir l’any 2020 el seu rècord d’audiència
AMIC 
Genís Roca ha estat nomenat com a nou president de la Fundació .cat


AMIC - Codi Deontològic
Avís legal | |

Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 -
info@amic.media


Amb el suport del:
Amb la col·laboració de:
[Web creada per Duma Interactiva]