Català / Castellano / English
AMIC<< Tornar
Dimecres, 12 de febrer 2020
El periodista Enrique Canovaca presenta el seu llibre El periodisme digital amb valor
 

El periodista i professor de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Enrique Canovaca de la Fuente, va presentar el seu llibre El periodisme digital amb valor. Claus per a la sostenibilitat de la premsa, el passat dilluns 10 de febrer a la sala d’actes de la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

L’autor qüestiona quin model ha d’adoptar avui en dia la premsa en l’entorn digital per poder continuar complint la funció social informativa que ha tingut fins ara i mantenir alhora la seva sostenibilitat.
Reflexiona sobre com els canvis socials provocats per l’aparició de webs informatius i la difusió d’informació a través de les xarxes socials han canviat de forma radical la manera d’informar-se del públic, i com això ha afectat profundament el model de negoci dels mitjans de comunicació, especialment de la premsa, que haurà de fer canvis inevitables per reinventar-se si vol sobreviure. “Ara tenim un model basat a captar tràfic, que és molt diferent a tenir audiència. El tràfic pot ser extern a la teva fidel comunitat”, va explicar l’autor.

Canovaca de la Fuente va afirmar que “s’ha de reformular l’oferta, s’ha de produir menys i amb més qualitat; s’ha de prioritzar el periodisme d’investigació, més analític i crític per davant del breaking news i del minut a minut.”

A través de l’estudi de sis mitjans catalans representatius —La Vanguardia, El Periódico, Vilaweb, Ara, Crític i Reusdigital.cat—, Canovaca analitza en el llibre com està canviant la premsa i quines són les bases que es necessiten per a la regeneració periodística del sector i quina és la proposta de valor dels mitjans per al futur en l’entorn digital.
En l’acte, a més de l’autor del llibre, també van intervenir Santiago Ramentol, doctor en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona, i Ismael Nafría, director de la revista National Geographic a Espanya.

 

 

 


  MÉS AMIC
AMIC 
AMIC Valencians es reuneix amb la directora general de Promoció Institucional de Presidència de la Generalitat Valenciana, Fernanda Escribano
AMIC 
Una trentena de participants en el curs de Google organitzat a València per AMIC Valencians
AMIC 
David de Montserrat guanya el premi al millor treball informatiu en premsa Carles Rahola de Comunicació Local
AMIC 
L’AMIC celebrarà la seva 23a assemblea a La Ràpita
AMIC 
El Pànxing Maresme es renova
AMIC 
El mitjà digital Nosaltreslaveu editarà La Veu dels Llibres, una publicació d’informació i crítica literària
AMIC 
AMIC- Ficcions amplia territoris i supera els 3.600 participants
AMIC 
La Marina inaugura noves instal·lacions
AMIC 
L’AMIC s’adhereix a la campanya per impulsar l’esport femení en els mitjans
AMIC 
Línia Eixample serà setmanal a partir de dimecres 29


AMIC - Codi Deontològic
Avís legal | |

Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 -
info@amic.media


Amb el suport del:
Patrocinadors:
[Web creada per Duma Interactiva]